Informacija o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Zagreba

Grad Zagreb trenutno je u fazi pripreme novog modela organizacije zaustavljanja i parkiranja za turističke autobuse. Ovim modelom će se, osim lokacija za zaustavljanje turističkih autobusa, urediti visina naknade za zaustavljanje i prekršajne sankcije za postupanje suprotno utvrđenim odredbama.

Do uspostave novog modela poziva se sve turističke autobuse da za potrebe zaustavljanja i parkiranja koriste Autobusni kolodvor Zagreb (Avenija Marina Držića 4).

Osim Autobusnog kolodvora, privremeno zaustavljanje turističkih autobusa na području Grada Zagreba dozvoljeno je na sljedećim lokacijama:

  • Glavni kolodvor, južna strana Trga Ante Starčevića- maksimalno 10 min
  • Mažuranićev trg- maksimalno 5 minuta

Od 1. lipnja 2023. godine sva dosadašnja parkirališta turističkih autobusa na području Grada Zagreba stavljaju se izvan upotrebe te će prometni redari za nepropisno parkiranje naplaćivati propisane kazne.

Sve potrebne informacije i obrasci koje je potrebno popuniti prije dolaska  turističkog autobusa na Autobusni kolodvor Zagreb, a vezano uz zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa iz ove informacije, možete naći na  https://www.akz.hr/usluge/povremeni-prijevoz/632

Kontakti prometne službe Autobusnog kolodvora Zagreb su:

Molie se sve turističke agencije, vozači turističkih autobusa i turistički prijevoznici koji dolaze u Zagreb da, za zaustavljanje i parkiranje svojih autobusa, koriste isključivo navedene lokacije.

Izvor: Grad Zagreb