O nama

Turistička zajednica grada Zagreba osnovana je 29. travnja 1992. temeljem Zakona o turističkim zajednicama, a slijedom Turističkog saveza Zagreba, koji je osnovan 17. kolovoza 1953. godine.

Godine 1967. Turistički savez Zagreba postao je članom Mediteran-kongresa, a 1969. Udruženja kongresnih gradova Europe (E.F.C.T.) čime je otvoren novi segment turističkog razvoja Zagreba - segment kongresnog turizma.

U srpnju 1975. godine Zagreb je dobio svoj prvi Turistički informativni centar koji je otvoren na Zrinjevcu,a uoči jednog od najvećih sportskih i turističkih događaja u povijesti Zagreba  Univerzijade na broju 11 novouređenog glavnog trga Zagreba otvoren je dana 19. lipnja 1987. godine centralni Turistički informativni centar.

Turistička zajednica grada Zagreba je osnovana za područje Grada Zagreba kao glavnoga grada Republike Hrvatske, a radi ostvarenja i promicanja turističkih znamenitosti i identiteta, podizanja kvalitete turističke ponude, promocije i obavljanja promotivnih aktivnosti u zemlji i inozemstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu Grada.