Pristupačan turizam - ljepote turizma za sve

Projekt "Pristupačan turizam - ljepote turizma za sve" je usmjeren na osnaživanje djelatnika u turizmu za kvalitetniji pristup osobama s invaliditetom kroz razvoja njihovi kompetencija za pružanja podrške i bolju komunikaciju s gostima s invaliditetom.

Udruga Centar za razvoj vrijednosti sastoji se od malog tima pod vodstvom Marie Tomić Preiner, diplomirane psihologinje i socijalne radnice, a ujedno i osobe s cerebralnom paralizom. Svakodnevno ulaže veliki trud u postizanje velikih, ali i malih promjena kako bi pružio podršku i osnažio osobe s invaliditetom. Kroz svoje djelovanje udruga promiče socijalnu uključenost, zapošljavanje i dobrobit osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Udruga provodi projekt pod nazivom „Pristupačan turizam - ljepote turizma za sve“. Projekt je usmjeren na osnaživanje djelatnika u turizmu za kvalitetniji pristup osobama s invaliditetom kroz razvoja njihovi kompetencija za pružanja podrške i bolju komunikaciju s gostima s invaliditetom. Također, u sklopu projekta postoje i aktivnosti za poboljšanje dostupnosti turističkih usluga za osobe s invaliditetom te poslovna savjetovanja o pristupačnosti objekata. U edukativne aktivnosti uključuju se i sami djelatnici u turizmu koji pohađaju edukativne treninge o Bon tonu u komunikaciji s osobama s invaliditetom.

U sklopu aktivnosti projekta izrađeni su i videi pod nazivom Školica znakovnog jezika koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. U praktičnom dijelu nalazi se međunarodni znakovni jezik. Ova Školica pomoći će djelatnicima u turizmu savladati osnovne izraze kako bi lakše pristupili i ostvarili komunikaciju s gostima iz RH ili inozemstva s oštećenjem sluha. Sve djelatnike u turizmu poziva se da se jave ukoliko su zainteresirani za rad i suradnju na pristupačnom turizmu na ovaj e-mail: centar.za.razvoj.vrijednosti@gmail.com

Poveznica web stranice udruge: https://centarvrijednost.com.hr/

Možete ih pronaći i na FB stranicama pod nazivom Centar za razvoj vrijednosti.