"Zagrijavanje" kao skori početak Adventa Zagreb 2023.

Zagrebački solisti, koncertom koji će se održati danas točno u podne u Oktogonu, najavljuju ovogodišnji Advent Zagreb, čije je službeno otvorenje zakazano za subotu, 2. prosinca.

Tako će se kroz „zagrijavanje“, uz zvuke Vivaldija, Bacha, Čajkovskog i poznate međunarodne božićne pjesme, sve pripremiti za subotu kada će se, kao i svake godine, upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30, a zatim slijedi otvorenje ostalih adventskih lokacija.

Posebno ističemo svečano otvorenje Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava od 18:30 uz spektakularnu umjetničku reviju na ledu i paljenje lampica u cijelom parku. Ledeni park, već 9. godinu zaredom, nezaobilazna je adventska lokacija, a ove godine se otvara uz program pod nazivom Moj Zagreb, tak imam te rad, klizačice sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“ i goste iznenađenja. Nakon otvorenja Ledenog parka, slijedi paljenje lampica na Zrinjevcu oko 19:45, uz glazbeni program.

 „Nestrpljivo iščekujemo još jedan Advent Zagreb koji i ove godine donosi mnoštvo raznolikih kulturnih, gastro i zabavnih programa za posjetitelje. Pozivamo sve da dođu u naš prekrasan Zagreb i uživaju u blagdanskoj atmosferi, ugođaju i toplim emocijama koji oplemenjuju svaku od adventskih lokacija. Ulice, trgovi, prolazi, parkovi – svugdje ćete se moći družiti sa svojim najmilijima te ugrijati ruke na šalici kuhanog vina ili vruće čokolade.

Posebno nas veseli da će se čarolija zagrebačkog adventa moći doživjeti i u 10 hrvatskih gradova kroz sjajno božićno drvce poznatog digitalnog umjetnika Alexeya Severina // Inverse-a uz pomoć aplikacije Equinox XR. Ostavite brige iza sebe, prepustite se jedinstvenoj atmosferi te uživajte u mirisima, okusima, zvucima i bojama Adventa Zagreb 2023.“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Ističemo, božićno drvce spomenutog umjetnika u Zagrebu možete pronaći ispred Hrvatskog državnog arhiva, a u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru i Zadru na njihovim glavnim ulicama i trgovima. Aplikacija Equinox XR je potpuno besplatna i samo ju je potrebno preuzeti s Google i Apple trgovina. Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr .