Hrvatska turistička kartica

Hrvatska turistička kartica projekt je Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta s ciljem povećanja potrošnje hrvatskih građana u ugostiteljstvu i turističkim sadržajima na području cijele Republike Hrvatske.

Transakciju Hrvatskom turističkom karticom mogu prihvatiti sva prodajna mjesta koja posjeduju fizički POS aparat namijenjen izvršenju platnih transakcija plaćanja usluga prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti odjeljcima, skupinama ili razredima:

55 Smještaj
56 Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića
77.34 Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava
79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora) na području Republike Hrvatske 

Detaljan popis djelatnosti u kojima se može koristiti Hrvatska turistička kartica možete preuzeti OVDJE.

Navedeni pružatelji usluga ne trebaju niti na koji način prilagođavati svoje poslovanje kako bi mogli prihvatiti karticu, jer ona je već podešena tako da se njome može plaćati na svakom POS uređaju koji je registriran za navedene djelatnosti.

Oglašavanje pogodnosti na web stranici je besplatno za pružatelje usluga, te se vremenski period može ograničiti sukladno potrebama, može se produživati, mijenjati pogodnosti i sl..

Pružatelji usluga koji su registrirani za obavljanje djelatnosti 55, 56, 77.34 i 79.1 prema NKD mogu oglasiti svoje popuste putem linka: https://www.hrvatskaturistickakartica.hr/pruzatelji_usluga.php

 

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske