Ususret Uskrsu: Grad u blagdanskom ozračju

Uskrs u Zagrebu uvijek je prepun boja i blagdanske atmosfere. Dodamo li tome prigodna događanja i tradicionalnu hranu, mnogo je razloga da najveći kršćanski blagdan provedete u ovom gradu.

Iako će uskrsna događanja uvjetovati epidemiološke mjere, posve je sigurno da će i ove godine grad živjeti blagdanskim ugođajem te poštovati običaje koji se prenose iz generacije u generaciju.

Vaši će se domaćini pobrinuti za bogat uskrsni doručak u kojem su neizostavni kuhana šunka i jaja, mladi luk, hren te veliki izbor tradicionalnih kolača. Blagdanskoj atmosferi pridonijet će i uređenje grada kao i raznobojnim proljetnim cvijećem bogate lijehe brojnih gradskih parkova. Na Kaptolu, ispred zagrebačke katedrale kao i na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića u blagdansko će vrijeme, baš kao i prethodnih godina, biti izložene velike uskrsne pisanice, oslikane u maniri slikarskog pravca naive. Pisanice su izrađene od pleksiglasa, visoke su 2,05 metara i široke 1,50 metara, a postolje im je oivičeno proljetnim cvijećem. Zagrebu ih je poklonila Koprivničko-križevačka županija, kolijevka naivnog slikarstva u čijoj su maniri oslikane.

No, još je mnogo toga čime će vas Zagreb dočekati u blagdansko vrijeme te označiti početak intenzivnijeg turističkog života grada.