U Zagrebu ostvareno više od pola milijuna noćenja, krenula i nova promotivna kampanja

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i sustava e-Visitor, od početka godine do sredine travnja, u Zagrebu je ostvareno najviše dolazaka i noćenja u Hrvatskoj.

Tako je zabilježeno 238.982 dolazaka i 512.738 noćenja, što predstavlja porast od 29 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima u usporedbi s istim periodom prošle godine. Od stranih gostiju, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, a slijede oni iz Njemačke, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Srbije.

S obzirom na veliki povratak gostiju iz SAD-a, koji su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili 58 posto više dolazaka i 32 posto više noćenja, ali i sve veći ponovni interes gostiju iz Južne Koreje te ostalih azijskih zemalja, TZGZ je, na navedenim tržištima, u suradnji s Turkish Airlinesom pokrenula novu promotivnu kampanju. Tako se, korištenjem jake komunikacijske mreže Turkish Airlinesa, kao strateškog partnera TZGZ, značajno podiže prepoznatljivost Zagreba kao atraktivne turističke destinacije. Aktivnosti u sklopu kampanje provode se tijekom travnja na svim digitalnim kanalima ove višestruko nagrađivane aviokompanije s ciljem međusobne promocije na spomenutim tržištima.

Ovom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, je izjavila: „Zadovoljni smo s dosadašnjim rezultatima koji još jednom pokazuju da smo uspjeli u pozicioniranju Zagreba kao atraktivne cjelogodišnje destinacije. Američko tržište izuzetno je bitno za Zagreb te me veseli da smo, uz suradnju s Udruženjem sjevernoameričkih turoperatora (USTOA), kao i s Virtuosom, vodećom mrežom najboljih američkih turističkih agencija specijaliziranih za luksuzna i leisure putovanja, pokrenuli i kampanju s Turkish Airlinesom.  U TZGZ-u provodimo niz aktivnosti u skladu s našim strateškim planovima, a kampanjama poput ove, koja je sjajan primjer suradnje destinacije i avio prijevoznika, nastojimo unaprijediti zagrebačke pozitivne turističke trendove s fokusom na dugoročni i održivi uspjeh Zagreba kao turističke destinacije. “

G. Gurham Sozen, direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku je izjavio: „Izrazito smo ponosni na suradnju s Turističkom zajednicom grada Zagreba s kojom godinama ostvarujemo uspješne projekte. Od 2018. godine radimo na udruženom oglašavanju na azijskom, američkom i kanadskom tržištu. Ovaj tip suradnje nam je pokazao da, koristeći zajedničke potencijale, rezultat može biti uspješan na obostrano zadovoljstvo.