Sufinanciranje nositelja lokacija javnih površina za manifestaciju Advent Zagreb 2023. po kvartovskim lokacijama

Nakon provedenih natječaja za organiziranje božićnih manifestacija i za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge u užem centru Grada i gradskim parkovima, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba kreću s pripremama za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima.

Pozivaju se prijavitelji kojima je na natječajima Grada Zagreba i JU Maksimir dodijeljena javna površina da se prijave za sufinanciranje TZGZ-u na sljedeći način:

1. Ulogirati se ili otvoriti račun u sustavu za online prijavu na adresi https://digitalna-prijava.tzgz.hr/

2. Otvoriti sljedeći link i ispuniti prijavu: https://digitalna-prijava.tzgz.hr/form/add/8

3.7.2023.

ADVENT ZAGREB 2023. započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., a lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29. studenog i trajati do 2. prosinca, tijekom kojeg lokacije ne smiju imati koncerte, niti kulturni program, već ambijentalnu glazbu, a dekoriranje (lampice) ne smije raditi u punom volumenu.

Za organiziranje božićnih manifestacija po gradskim četvrtima predviđene su lokacije: Maksimir - Kvaternikov trg, Trešnjevka – sjever - Trg Krešimira Čosića, Trešnjevka – jug, Palinovečka ulica, Stenjevec - Trg Ivana Kukuljevića, Podsusused – Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske, Gornja Dubrava – Park dubravskih branitelja, Sesevete - Trg Dragutina Domjanića / Ninska ulica, Peščenica – Žitnjak, MO Kozari bok, Novi Zagreb – istok, Trg Ivana Meštrovića, Novi Zagreb – zapad, Trg Ane Rukavine, Podsljeme – žičara, Brezovica - kod igrališta. 

Sve lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju.

Sukladno objavljenom natječaju Grada Zagreba, TZGZ će sudjelovati u potpori nositeljima pojedinih lokacija koje se dodjeljuju temeljem javnog natječaja Grada Zagreba i to sukladno maksimalno mogućim iznosima po lokaciji.

Nakon što se pojedinom prijavitelju odobri korištenje određene javne površine, ukoliko prijavitelj to želi, poslat će prijavu odnosno ispunjeni obrazac Turističkoj zajednici grada Zagreba za sufinanciranje manifestacije.

Obrazac će se podnositi putem digitalne prijave za sufinanciranja na: https://digitalna-prijava.tzgz.hr/, nakon što budu definirani nositelji po lokacijama.

TZGZ sudjeluje u potpori nositeljima pojedinih lokacija po kvartovima koje dodjeljuje Grad na sljedeći način:

  • Usporedo s objavom natječaja Grada za lokacije manifestacija po kvartovima se objavljuje da će TZGZ sudjelovati u financiranju pojedinih lokacija po kvartovima na način da se nositelji, koji budu izabrani od strane Povjerenstva i dodijeli im se površina, mogu prijaviti TZGZ za potporom ukoliko to žele.
  • Maksimalni iznosi potpora se definiraju (Turističko vijeće) prije i/ili na početku objave samog natječaja od strane Grada. Na taj način nositelji znaju što mogu očekivati ukoliko se jave i prođu evaluaciju.
  • Nositelji lokacija po kvartovima se javljaju TZGZ nakon dobivene površine i prijavljuju TZGZ za potporu.
  • TZGZ evaluira prijave koje će u to vrijeme biti još dodatno razrađene u odnosu na prijave koje su išle na Povjerenstvo Grada (u kojem je i TZGZ član). Na taj način se dodatno i provjerava izvršenje prvotne prijave.
  • Evaluira se kulturno-zabavni program – ne evaluira se broj kućica, dekoriranje, partneri ili slično. Za opravdavanje troškova, sredstva TZGZ-a se smiju koristiti namjenski samo za ovdje navedene kategorije.

  • Turističko vijeće donosi odluku o dodjeli sredstava unutar okvira koji je već usvojen, a do maksimalnog iznosa koji je postavljen po lokaciji.

  • Sklapa se ugovor o potpori, nakon čega slijedi isplata (u dijelovima), provođenje projekta te slanje izvješća s opravdanim troškovima te finalna isplata

Potpora može biti manja, ali ne može biti veća od predložene. Predloženi iznos je 2.000 EUR po kvartovskoj lokaciji s obzirom da se radi o potpori koja se prvi puta daje po kvartovskim lokacijama.

Lokacija Iznos maksimalne potpore / Euro
Maksimir, Kvaternikov trg 2.000,00
Trešnjevka - sjever, Trg Krešimira Ćosića 2.000,00
Trešnjevka - jug, Palinovečka ulica 2.000,00
Stenjevec, Trg Ivana Kukuljevića 2.000,00
Podsused - Vrapče, Park 101. brigade Hrvatske vojske 2.000,00
Gornja Dubrava - Park dubravskih branitelja 2.000,00
Sesvete, Trg Draguna Domjanića / Ninska ulica 2.000,00
Peščenica - Žitnjak, MO Kozari Bok 2.000,00
Novi Zagreb - istok, Trg Ivana Meštrovića 2.000,00
Novi Zagreb - zapad, Trg Ane Rukavine 2.000,00
Podsljeme, Žičara 2.000,00
Brezovica, kod igrališta 2.000,00
TOTAL 24.000,00

Na ovaj način prijavitelji mogu unaprijed planirati moguća sredstava u svojim troškovnicima koje prijavljuju na natječaj Grada Zagreba.

Za dodatna pitanja možete se obratiti na sljedeću email adresu razvojproizvoda@infozagreb.hr odnosno broj telefona 01/4898532, 01/4898567, 01/4898531.