Sufinanciranje nositelja lokacija javnih površina za manifestacije za Advent Zagreb 2023.

Nakon što je, kroz potpuno novi koncept, uspješno proveden ADVENT ZAGREB 2022, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir, zajedno i ove godine kreću s pripremama za ADVENT ZAGREB 2023.

Pozivaju se prijavitelji kojima je na natječajima Grada Zagreba i JU Maksimir dodijeljena javna površina da se prijave za sufinanciranje TZGZ-u na sljedeći način:

1. Ulogirati se ili otvoriti račun u sustavu za online prijavu na adresi digitalna prijava

2. Otvoriti sljedeći link i ispuniti prijavu: prijava

3.7.2023.

ADVENT ZAGREB 2023. započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., a lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja. Razdoblje zagrijavanja tzv. „Warm up“-a počet će 29. studenog i trajati do 2. prosinca, tijekom kojeg lokacije ne smiju imati koncerte, niti kulturni program, već ambijentalnu glazbu, a dekoriranje (lampice) ne smije raditi u punom volumenu.

Sukladno objavljenim natječajima Grada Zagreba (i ponovljenom natječaju za Staru Vlašku) i Javne ustanove Maksimir (i ponovljenom natječaju za Tomislavov trg), TZGZ će sudjelovati u potpori nositeljima pojedinih lokacija koje se dodjeljuju temeljem javnog natječaja Grada Zagreba i JU Maksimir i to sukladno maksimalno mogućim iznosima po lokaciji, a koje su ujedno i turistički atraktivne za područje Zagreba.

Nakon što se pojedinom prijavitelju odobri korištenje određene javne površine, ukoliko prijavitelj to želi, poslat će prijavu odnosno ispunjeni obrazac Turističkoj zajednici grada Zagreba za sufinanciranje manifestacije.

Obrazac će se podnositi putem digitalne prijave za sufinanciranja na: https://digitalna-prijava.tzgz.hr/, nakon što budu definirani nositelji po lokacijama.

TZGZ evaluira prijave koje će u to vrijeme biti još dodatno razrađene u odnosu na prijave koje su išle na natječaje za dodjelu lokacija Grada Zagreba i JU Maksimir. Na taj način se dodatno i provjerava izvršenje prvotne prijave.

Evaluira se kulturno-zabavni program, uređenje i dekoriranje, doprinos temi, održivost – ne evaluira se i ne financiraju se kućice, partneri, sponzori, brendiranje ili slično. Za opravdavanje troškova, sredstva TZGZ-a se smiju koristiti namjenski samo za ovdje navedene kategorije.

Turističko vijeće donosi odluku o dodjeli sredstava unutar okvira koji je već usvojen, a do maksimalnog iznosa koji je postavljen po lokaciji.

Sklapa se ugovor o potpori, nakon čega slijedi isplata (u dijelovima), provođenje projekta, slanje izvješća s opravdanim troškovima te finalna isplata.

Sljedeće lokacije javnih površina kojima upravlja Grad Zagreb i JU Maksimir su od turističkog značaja te će prijaviteljima na objavljene natječaje, a kojima se dodijeli javna površina, biti omogućeno prijaviti se za potporu TZGZ-a do maksimalno sljedećih iznosa. O visini konačnog iznosa potpore do maksimalno utvrđenih iznosa odlučit će TZGZ.

Lokacija Iznos maksimalne potpore / Euro
Europski trg 13.000,00
Strossmayerovo šetalište istok 15.000,00
Strossmayerovo šetalište zapad 15.000,00
Plato Gradec 13.000,00
Stara Vlaška 15.000,00
JU Maksimir: Park Zrinjevac 13.000,00
JU Maksimir: Zrinjevac, Strossmayerov trg 13.000,00
JU Maksimir: Trg kralja Tomislava 50.000,00
TOTAL 147.000,00

Na ovaj način prijavitelji mogu unaprijed planirati moguća sredstava u svojim troškovnicima koje prijavljuju na natječaje Gradu Zagrebu i JU Maksimir.

Za dodatna pitanja možete se obratiti na sljedeću email adresu razvojproizvoda@infozagreb.hr odnosno broj telefona 01/4898532, 01/4898567, 01/4898531.


Datum objave: 14. travnja 2023.