Promocija Zagreba na Virtuoso Travel Weeku - najznačajnijem turističkom događaju u SAD-u

Turistička zajednica grada Zagreba sudjeluje ovaj tjedan na Virtuoso Travel Weeku (VTW), najznačajnijem turističkom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se održava od 13. do 19. kolovoza u Las Vegasu.

VTW je godišnja konferencija Virtuosa - vodećeg svjetskog udruženja za luksuzna putovanja. Ovo je njeno 34. izdanje, a okupilo se 5.000 vrhunskih profesionalaca za luksuzna i tzv. leisure putovanja te stručnjaka iz turističke industrije - od hotelijera, turoperatora, turističkih agencija, turističkih zajednica, DMC do kompanija za krstarenja.

Ovom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a je izjavila: „Članstvo i marketinške aktivnosti s Virtuosom jedan su od prioriteta promocije Turističke zajednice grada Zagreba na američkom tržištu. Ono predstavlja ključno daleko emitivno tržište za Zagreb o čemu najbolje govore i dosadašnji rezultati. Dodatno, kroz cijeli VTW stavljen je jak naglasak na održivi i zeleni način putovanja, na što se sjajno nadovezala i naša Green BUZZG kampanja, o kojoj je vijest prenio i UNWTO. Posebno vesele projekcije izvršnog direktora Virutosa, g. Matthewa D. Upchurcha, koji predviđa potpuni oporavak turizma u 2023. godini i kontinuirani rast potražnje u luksuznom segmentu. Podsjećam, gosti iz SAD-a prvi su po ostvarenim noćenjima u Zagrebu, a ovakve vijesti, uz dosadašnje rezultate, itekako ulijevaju optimizam.“

Virtuoso predstavlja mrežu najboljih američkih turističkih agencija specijaliziranih za luksuzna i leisure putovanja, a koja broji više od 20.000 savjetnika širom svijeta te uključuje više od 2.200 partnera. VTW svake godine okuplja nekoliko tisuća vrhunskih profesionalaca iz turističke industrije iz više od stotinu zemalja.  Ekskluzivno za članove Virtuosa, VTW nudi unaprijed dogovorene sastanke, mogućnosti edukacije i profesionalnog razvoja te niz drugih događanja za dodatni networking.