Poziv na online konferenciju pod nazivom „Kako s malo napraviti puno?“, o prilagodbi turistički apartmana osobama s invaliditetom

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI i partneri pozivaju Vas na online konferenciju „Kako s malo napraviti puno?“, koja će se održati u ponedjeljak (12. veljače) u 11 sati.

Ovo je prva aktivnost projekta „Odmori OSI“, kojim se želi podići svijest o važnosti pristupačnog turizma u svim sferama. Cilj je također osposobiti turističke djelatnike i male iznajmljivače koji će svojim turističkim objektima i uslugama pridonijeti izgradnji turizma pristupačnog osobama s invaliditetom. Nositelj projekta je Savez SUMSI, dok su pridruženi partneri: Udruga Liberato, Grad Supetar i Udruga gradova. Projekt “Odmori OSI” financijski podržava Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Na konferenciji će se obrađivati teme vezane uz pristupačnost, uključujući prilagodbu turističkih objekata, ophođenju turistima s invaliditetom i širenju usluga.

Edukacija je namijenjena osobama koje rade u turizmu koje ćemo osvijestiti o potrebi ravnopravnog postupanja prema osobama s invaliditetom, dok će se mali iznajmljivači informirati o mogućnostima prilagodbe njihovih turističkih objekata. Voditelji i edukatori bit će predstavnici Saveza SUMSI – osobe s invaliditetom s dugogodišnjim, iskustvom u sličnim edukacijama, te predstavnici struke i institucija.

Konferencija će također služiti kao platforma za predstavljanje novih tehnoloških rješenja, inovacija i alata koji olakšavaju pristupačnost turističkih destinacija. Sudionici će imati priliku razmijeniti znanja, iskustva i ideje te uspostaviti kontakte s drugim stručnjacima i dionicima u turizmu.

Edukacija će iznajmljivačima uključenim u projekt pružiti konkretne smjernice i tehnike kako bi unaprijedili pristupačnost svojih objekata i osigurali da su gostima s invaliditetom dostupni svi resursi. Naglasak će biti na univerzalnom dizajnu koji omogućuje prilagodbu prostora, komunikacije i drugih potreba svim korisnicima usluga smještaja na jednak način.

ZOOM poveznica (svoje sudjelovanje potvrdite do petka, 9. veljače popunjavanjem prijavnog obrasca)