Place2Go: Svijet putovanja u Zagrebu

Zagreb će u prvoj polovici travnja biti mjesto susreta međunarodne turističke ponude, ali i svih onih kojima je turizam profesija, životno opredjeljenje, pa i strast. Ove godine posebno će mjesto imati kamping turizam, a spremaju se i mnoge druge novosti.

Po deveti put će se, u terminu od 8. do 10. travnja, u Zagrebu održati Međunarodni sajam turizma Place2Go, najveći turistički sajam u Hrvatskoj kojem je cilj povezivanje turističke ponude s potencijalnim gostima kao i umrežavanje svih koji čine kvalitetan turistički proizvod.

Uz brojne izlagače iz gotovo svih krajeva Hrvatske predstavit će se i turistička ponuda iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Italije, Nizozemske, Turske, Indonezije, Indije, Maldiva te, po prvi put, iz Crne Gore. Organizatori vjeruju da popis nije konačan i da će se u Zagrebu predstaviti i druge destinacije zanimljive hrvatskoj publici.

Inače, na sajmu tradicionalno izlažu tvrtke koje nude sve vrste i oblike turističkih usluga kao i oni koji su indirektno vezani uz turizam, poput osiguravajućih društva, banaka, teleoperatera itd.

S obzirom na aktualne trendove koji su dodatno povećali njegovu popularnost, posebno će se predstaviti kamping turizam te putovanje kamperima. Publika će također moći razgledati „kuće na četiri kotača“.

Uz izložbeni, na sajmu Place2Go održava se i bogat popratni program, pa će se na B2B danu predstaviti platforma Smart tourism s aktualnim temama vezanim uz poslovni turizam. U subotu i nedjelju na glavnoj pozornici gostovat će poznati putopisci, influenceri i blogeri.

Sajam Place2Go održava se u sportskoj dvorani Arena Zagreb.