Ovaj vikend počinju Bal na Mažurancu i Ledena bajka na Ribnjaku, a 24. prosinca održat će se Koncert na Badnjak

U trećem vikendu održavanja Adventa Zagreb, točnije u petak, 15. prosinca te u subotu, 16. prosinca počinju još dva najavljena događanja.

Tako će u petak, s početkom u 20:00 sati početi Bal na Mažurancu gdje će nastupiti Marko Tolja, a sve do 31. prosinca nastupit će još razni glazbenici i DJ-i od kojih posebno izdvajamo Melita Lovričević jazz kvartet, 16. prosinca od 20:30, te ansambl Lado, 19. prosinca od 19:00 sati. U parku Ribnjak, u subotu 16. prosinca svoja vrata otvara Ledena bajka – posebno osmišljeni najzabavniji i najkristalniji park za djecu gdje će se, u određenim terminima, održavati predstave i radionice.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), Martina Bienenfeld, ovom prilikom je izjavila: „Uz dekorativnu zonu na Svačićevom trgu gdje se od 9. prosinca smjestio Veliki, veliki Božić, veseli nas da ovaj tjedan Mažuranac postaje dvorana za bal na otvorenom uz koncerte ansambla, kvarteta, tria i solista. Dodatno, od subote, 16. prosinca, na Ribnjak dolazi Ledena bajka za naše najmlađe koja će, kao najblistaviji park za djecu, ostati otvorena sve do 7. siječnja.

Već bih sada posebno najavila Koncert na Badnjak, 24. prosinca na Trgu bana Jelačića koji će, s početkom u 11:00 sati, izvesti združeni pjevački zborovi pod ravnanjem dirigentice Hede Gospodnetić, uz instrumentalnu pratnju Dore Remenar na klaviru i Sebastiana Jurića na gitari. Tako će svi Zagrepčani i posjetitelji grada imati prilike čuti prigodne adventske i božićne pjesme iz Hrvatske i drugih zemalja te sa svojim najdražima doživjeti pravi duh Badnjaka. Koncert je i prigodna čestitka TZGZ-a svima sugrađanima i posjetiteljima kojima želimo mirne i radosne blagdane, uz obilje zdravlja i lijepih uspomena.“

Podsjećamo, ovaj tjedan Umjetnički paviljon u Zagrebu obilježava svoju 125. obljetnicu, koja će kulminirati u petak, 15. prosinca, na Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava. Tako će se u 19:00 sati održati Radiofonijska izvedba na ledu Pavlice Bajsić, a u 20:00 sati počinje rođendanska proslava. Od ostalih događanja ističemo još i Žive božićne jaslice, čija će prva predstava biti u subotu 16. prosinca. Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr.