Održana Michelinova Masterclass radionica za zagrebačke chefove

U ponedjeljak, 18. rujna, u Zagrebu je u restoranu Dubravkin put, održana Michelin Masterclass radionica za 12 zagrebačkih odabranih chefova.

Ovo je prva radionica ovakvog tipa koju je Michelin organizirao u jednom gradu, a održana je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba (TZGZ) i najpoznatijim svjetskim gastro vodičem Michelin. Radionicu je vodio renomirani chef, g. Riccardo Gaspari, vlasnik i chef restorana SanBrite koji se nalazi u talijanskoj Cortini d'Ampezzo te ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu od 2020., a, od nedavno, i zelenu zvjezdicu za održivost.

Na početku Masterclass radionice sve prisutne je pozdravila Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ, koja je istaknula: „Gastronomija je oduvijek bila dio turizma, ističe ono najautentičnije iz pojedine destinacije te zahvaća mnoge turističke proizvode, potičući kreativnost i poduzetništvo. TZGZ je strateški orijentirana prema gastro turizmu te smo u proteklih nekoliko godina ostvarili suradnju s renomiranim svjetskim gastro vodičima; zatim turističkim vodičima i portalima Virtuoso, Expedia, Lonely Planet i Smithsonian; a u kampanji Around Zagreb promoviramo gastronomiju ne samo Zagreba, već i naše okolice, dok kroz kampanju GreenBuzz stavljamo naglasak na održivost, zero waste te lokalne OPG-ove. Isto tako, predstavljanje zagrebačke gastro ponude sastavni je dio svakog studijskog putovanja predstavnika stranih medija, inspekcijskih posjeta agenata i turoperatora te organizatora kongresnih i poslovnih događanja. Izuzetno mi je drago da je Michelin, odlučio prvu ovakvu radionicu održati upravo u Zagrebu, što dodatno etablira poziciju našeg glavnog grada na europskoj i svjetskoj gastro sceni. Zahvaljujem Michelinu i chefu Gaspariu što su nam poklonili povjerenje, a chefu Tiboru Valinčiću i osoblju restorana Dubravkin put na gostoprimstvu, s nadom da ćemo ovu divnu suradnju nastaviti i u budućnosti.“.

Ističemo, u rujnu je, u suradnji s TZGZ-om, objavljena i web stranica Delicious Zagreb koja prezentira ono ponajbolje od zagrebačke gastro scene. Uz izbor barova, bistroa i restorana, na stranici se mogu pronaći i recepti zagrebačke kuhinje, kao i prijedlozi gastro obilazaka. Tim sačinjen od profesionalaca – kuhara i sommeliera kreirao je liste svega najboljeg na zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni, a svi detalji, s kontaktima i adresama i kratkim opisima odabranih ugostiteljskih objekata, dostupni su na internet stranicama: https://www.deliciouszagreb.hr/.