Ljubimci Zagreba

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) pokrenula je specijalizirane web stranice, gdje su na jednom mjestu objedinjene informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima.

Naime, putovanje s kućnim ljubimcima zahtijeva detaljno planiranje, stoga se na stranicama http://www.infozagreb.hr/ljubimci-zagreba može pronaći popis tzv. pet friendly smještajnih i ugostiteljskih objekata, veterinarskih službi, skloništa, kao i psećih parkova, salona i kulturnih institucija koje omogućuju ulaz kućnim ljubimcima.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Svjetske statistike jasno pokazuju da su kućni ljubimci neizostavni članovi mnogih obitelji diljem svijeta. S više od milijardu kućnih ljubimaca globalno te s impresivnom brojkom od 150 milijuna kućnih ljubimaca samo u Sjedinjenim Američkim Državama, izvjesno je da putnici sve više žele putovati u pratnji svojih četveronožnih prijatelja. Prema istraživanjima, više od 50% putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor, a velik broj vlasnika pasa odabire tzv. pet friendly hotele za svoj smještaj. U tom smislu, posebno mi je drago da s ovim stranicama dodatno ističemo naš grad kao prepoznatljivu destinaciju koja pruža dobrodošlicu posjetiteljima s kućnim ljubimcima, a istu ćemo na ozbiljnoj razini moći već iskazati krajem travnja kada je najavljeno održavanje svjetske izložbe pasa – World Dog Show 2024 na Zagrebačkom velesajmu.

Dodatno, istaknula bih da je za period siječanj - ožujak, Zagreb prvi u Hrvatskoj po ostvarenim rezultatima u usporedbi s drugim gradovima, odnosno da je ostvareno 11% više dolazaka (212.073) i 5% više noćenja (441.000). Ovi rezultati ukazuju na kontinuirani interes za Zagrebom kao cjelogodišnjom destinacijom koja u svako doba godine može ponuditi različite atraktivne sadržaje svojim posjetiteljima. “

Ističemo, web stranice dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku, s ciljem pružanja informacija što širem krugu posjetitelja. Kontinuiranim ažuriranjem sadržaja i informacija osigurat će se da ljubimci i njihovi vlasnici mogu u potpunosti uživati u svim ljepotama i sadržajima koje Zagreb ima za ponuditi. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnog turističkog iskustva koje će Zagreb učiniti još privlačnijom destinacijom za sve ljubitelje putovanja s kućnim ljubimcima.