Kongresna ponuda Zagreba predstavljena na burzi IMEX America

Zagrebačka kongresna ponuda predstavlja se na najvećoj kongresnoj burzi u SAD-u - IMEX America, posvećenoj kongresima, incentive putovanjima i poslovnim događanjima. IMEX se održava od 17. - 19. listopada u hotelu Mandalay Bay u Las Vegasu, a prema riječima organizatora, ovogodišnje izdanje donijelo je povećanje za 20% u zakupljenom prostoru i 9% u broju štandova što ga čini najvećim do sada.

Nastup hrvatskih sudionika na burzi suorganizirale su turističke zajednice grada Zagreba i Dubrovnika čiji su predstavnici kongresnih odjela predstavljali kongresno-incentive ponudu svojih destinacija. Uz navedene predstavnike destinacija, svoju su ponudu na zajedničkom štandu predstavili hotelske kuće Maistra i Sun Gardens Dubrovnik, te specijalizirane agencije Ban Tours, Intours DMC i Katarina Line.

Uz održane brojne sastanke sa zainteresiranim kupcima iz SAD-a, Mexica, Brazila, Indije, Singapura i drugih zemalja, dominirao je interes za organizacijom različitih vrsta poslovnih događanja u Hrvatskoj te, posebno, poslovnim konferencijama u Zagrebu. Mnogi kupci su došli već prilično informirani o Hrvatskoj kao zemlji prekrasnih prirodnih ljepota i kulturne ponude. Zanimala ih je dostupnost, broj izravnih letova prema Zagrebu, posebno iz glavnih hubova tijekom cijele godine, kao i ponuda kongresnih prostora, kako u hotelima, tako i u posebnim povijesnim ili nekonvencionalnim zdanjima. Jednako tako, zanimale su ih i nove ideje koje bi mogli uklopiti u organizaciji incentive putovanja, od različitih aktivnosti, posebnih razgleda grada, mogućnosti za izlete te gastronomija.

Kupci su informirani o svim najvažnijim novostima, novim hotelima, te planovima za sljedeće razdoblje, a IMEX America bio je i prilika za predstavljanje nove kongresne image brošure s presjekom kongresne ponude Zagreba u tiskanom i digitalnom obliku. Tijekom tri dana trajanja burze održava se više od 70.000 dogovorenih sastanaka između 4.000 kupaca i 3.400 izlagača. Pokazatelj je to oporavka ovog kompleksnog tržišta znatno ranije, nego što su mnogi predviđali.