Arhiva aktualnosti

 • 06
  Svibanj
  2021

  Hrvatska i Mađarska postigle dogovor kojim se olakšavaju turistička putovanja

  Hrvatska i Mađarska postigle su bilateralni dogovor kojim će međusobno priznavati potvrde o cijepljenju bilo kojim cjepivom protiv bolesti COVID-19, izvijestila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti.

 • 03
  Svibanj
  2021

  Privremena zabrana i ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza RH

  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Odluka se primjenjuje do 15. svibnja 2021. godine.

 • 09
  Travanj
  2021

  TESTIRANJE NA KORONAVIRUS ZA STRANE GOSTE MOGUĆE I KROZ ZAGREBAČKI CENTAR ZA POSJETITELJE

  Počevši s vikendom 10. travnja, Turistička zajednica grada Zagreba će omogućiti testiranje za strane goste u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11.

 • 07
  Travanj
  2021

  Počelo izdavanje viza za Ruse, najavljeni letovi iz Moskve za Dubrovnik, Pulu, Split i Zagreb

  Hrvatska je ponovno pokrenula izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji već je zaprimilo prve prijave.

 • 30
  Ožujak
  2021

  Croatian Virtual Get2Gether - Skandinavija

  Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Predstavništvom HTZ-a Skandinavije u sklopu projekta Croatian Virtual Get2Gether organizira virtualnu poslovnu radionicu.

 • 24
  Ožujak
  2021

  6. regionalni Forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb

  Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb, Sekcija Zajednice obiteljskog turizma za Grad Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba organizira virtualni 6. regionalni Forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb.

 • 03
  Ožujak
  2021

  Croatian Virtual Get2Gether

  Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa Predstavništvom HTZ-a u Sloveniji i Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj, a u sklopu projekta Croatian Virtual Get2Gether, organizira virtualne poslovne radionice za tržište Slovenije i tržište Poljske.

 • 01
  Ožujak
  2021

  In Memoriam

  Milan Bandić, predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba (2009. – 2021.)

 • 01
  Ožujak
  2021

  Nacionalni projekt Safe stay in Croatia

  Hrvatska je, kao i mnogobrojne turističke destinacije, trenutno suočena s izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno, cilj je educirati ih i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji. U tu svrhu na nacionalnoj razini je pokrenut projekt Safe stay in Croatia.

 • 01
  Ožujak
  2021

  Putnici treći put zaredom nagradili Zračnu luku Franjo Tuđman visokim ocjenama kvalitete usluge

  Prema istraživanju putnika o zadovoljstvu uslugama ACI/ASQ, Zračna luka Franjo Tuđman proglašena je najboljom zračnom lukom u Europi u 2020. godini u grupi zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika

 • 25
  Veljača
  2021

  Predstavljen projekt Safe stay in Croatia

  Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili su projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

 • 13
  Veljača
  2021

  Ususret Uskrsu: Grad u blagdanskom ozračju

  Uskrs u Zagrebu uvijek je prepun boja i blagdanske atmosfere. Dodamo li tome prigodna događanja i tradicionalnu hranu, mnogo je razloga da najveći kršćanski blagdan provedete u ovom gradu.

 • 12
  Veljača
  2021

  Turistička 2021: Zagreb vas očekuje

  Pandemija je promijenila mnoga životna, pa i turistička pravila, ali je sigurno da, uz prilagodbu u ponašanju te odobreno cjepivo, turizam ide dalje. Zagreb vas očekuje!

 • 12
  Veljača
  2021

  Izložba Hrvatska svijetu: Ljudi koji su mijenjali povijest

  Iako su utjecali na globalnu povijest čovječanstva, o mnogim znamenitim Hrvatima do sada se malo znalo ili se njihov doprinos nije dovoljno valorizirao. Multidisciplinarna izložba „Hrvatska svijetu“ to ispravlja.