Turistička 2021: Zagreb vas očekuje


Pandemija je promijenila mnoga životna, pa i turistička pravila, ali je sigurno da, uz prilagodbu u ponašanju te odobreno cjepivo, turizam ide dalje. Zagreb vas očekuje!

Zdravstvena sigurnost, cjepivo i odgovornost posve su sigurno pojmovi u čijem će znaku biti i turistička 2021. godina. Tako je i u Zagrebu, gradu koji se – iako su ga u protekloj godini pogodili i potresi – vraća intenzivnije na turističku scenu novom snagom i prilagođenim sadržajima. Mnogi su od tih projekata rezultat intenzivnog suživota grada i njegovih stanovnika, koji su nastavili s nekadašnjim ritualima, ali im, primjereno situaciji, dodali i nove.

S jednakom energijom i kulturni je život grada prilagođen aktualnim prilikama pa u ovoj godini Zagrepčane i njihove goste ponovo očekuje bogat kalendar događanja na otvorenom, baš kao i u zatvorenim prostorima. Dodaju li se tome mnoge atraktivne gradske lokacije, bogat fundus zagrebačkih muzeja i galerija, zanimljiva arhitektura, brojni parkovi kao i gostima uvijek privlačna atmosfera grada, posve je sigurno da Zagreb nastavlja svoju dinamičnu turističku priču koja ga je proteklih godina uzdigla među najatraktivnije europske city-break destinacije.

12.02.2021