Edukacija za vodiče - interpretatore baštine


Licencirani ste vodič u gradu Zagrebu i želite nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama koje baštinu pretvaraju u impresivne doživljaje? Želite li ovladati metodama koje pasivnu publiku (posjetitelje, turiste…) pretvaraju u aktivne sudionike? Ako želite u poticajnom ozračju svojih kolega zagrebačkih turističkih vodiča otkrivati inovativne i kreativne načine interakcije s turistima, kao i usvajati vještine interpretacijskog vođenja, pozivamo da se prijavite na: Edukaciju za vodiče - interpretatore baštine

Riječ je o dodatnoj edukaciji namijenjenoj turističkim vodičima kojima je stalo do toga da na najbolji način gostima prenesu značenje baštine i koji žele da se njihovi gosti osobno i na aktivan način povežu s baštinom, te ju tako bolje razumiju, bez obzira na podneblje i kulturu iz koje dolaze. Tečaj je organiziran prema licenciranoj metodi europskog udruženja za interpretaciju – Interpret Europe i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, a odvijat će se pod stručnim vodstvom g. Dubravka Fijačka, ovlaštenog trenera za vodiče-interpretatore (CIG).

 

Datum održavanja:  22. - 26. veljače 2021.  

Mjesto održavanja: Gornji grad, Muzej prekinutih veza, Ćirilometodska 2

Prijave su otvorene do 10. veljače 2021. ili do popunjenja maksimalnog broja polaznika (16)

Kotizacija: 300,00 kn 

Edukacija uključuje:

  • 40 sati vježbi i radionica
  • Priručnik
  • Potvrdu o sudjelovanju u edukaciji
  • Certifikat izdan od Interpret Europe, nakon uspješno završenog zadatka.

Ako ste zainteresirani, molimo da se prijavite putem online prijavnice OVDJE

 

Važna napomena: Ovaj tečaj ne nadomješta licencu za turističkog vodiča prema važećim zakonskim propisima, već nudi dodatna znanja i vještine. Preporučuje se osobama koje već imaju iskustva s vođenjem posjetitelja.

  

O INTERPRET EUROPE

Interpret Europe je Međunarodno udruženje za interpretaciju baštine.

Udruga je osnovana 2010. godine s ciljem poticanja izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji materijalne i nematerijalne baštine, kao i osvještavanja o njenoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Kroz svoje aktivnosti Udruga potiče širenje znanja i vještina, razmjenu ideja, znanja i iskustava iz područja interpretacije baštine. Danas ima više od 1200 članova u 56 zemalja Europe i svijeta.

 

O TRENERU

Dubravko Fijačko je interpretator baštine i trener vodiča - interpretatora baštine (CIG), certificiran od udruženja Interpret Europe.

Licencirani je turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, te za Istarsku, Krapinsko-zagorsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Nositelj je prestižne diplome WSET, a u organizaciji Interpret Europe vrlo je aktivan u Inicijativi za reaktivaciju turizma, te je koordinator tima interpretacije eno-gastro baštine Gastronomic Heritage Coordinator

 

Kontakt za prijavu i informacije: Dubravko Fijačko

dubravko.fijacko@interpret-europe.net

+385 91 3001 401

03.02.2021