Dobrodošlica proljeću: Festival svjetla Zagreb od 18. do 22. ožujka - ODGOĐENO


Festival svjetla, koji se u ožujku održava četvrti put, romantičnom igrom svjetla i svjetlosnim instalacijama uz dosadašnje gornjogradske ulice osvaja i nove prostore te najavljuje brojne novosti.

Drage sugrađanke i sugrađani, dragi posjetitelji,
Prema uputama i preporukama nadležnih tijela, četvrti po redu Festival svjetla Zagreb koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgađa se do listopada! TZGZ aktivno prati situaciju vezano uz koronavirus te istoj prilagođava sve aktivnosti. Odluku o novim datumima Festivala, TZGZ će donijeti nakon što budu ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja.

Festival svjetla Zagreb, koji je u protekle tri godine prekrasnim svjetlosnim instalacijama osvojio stanovnike grada i njihove goste, ove se godine održava od 18. do 22. ožujka. Taj svojevrsni pozdrav proljeću, s čijim održavanjem već mnogi gosti grada usklađuju kalendar dolaska, ove će godine „preskočiti“ dosadašnje granice. Naime, do sada su se projekcije, audiovizualne instalacije i druga događanja glavninom postavljala na pročeljima zgrada, ulicama i zelenim površinama povijesnoga Gornjega grada, a sada osvajaju i nove lokacije kojima će dati nove boje, sadržaje i ugođaj.

Festivalom svjetla glavni se grad Hrvatske prije četiri godine pridružio nizu svjetskih gradova kao što su Lyon, Amsterdam, Helsinki, Prag, St. Peterburg i Berlin.

07.02.2020

TZ Zagreb

81nagrada i priznanja
3novootvorena hotela u 2019.

2.656.964noćenja u 2019. godini
1.459.572dolazaka u 2019. godini

27.586broj članova TZGZ u 2019. godini