Arhiva aktualnosti

 • 07
  Listopad
  2019

  Zagreb Jazz Festival: Stižu neki od najboljih svjetskih glazbenika

  Zagreb Jazz Festival ove će godine ugostiti neke od najboljih svjetskih glazbenika jazz scene pa će od 17. do 25. studenoga Zagreb postati središtem jazz glazbe i njezinih poklonika.

 • 07
  Listopad
  2019

  Reboot InfoGamer: Zagreb postaje središte gaming industrije

  Reboot InfoGamer 2019 održat će se osmi put sredinom studenoga. Iz godine u godinu osvaja sve veći prostor, sve više posjetitelja i izlagača te se ubraja među najveće priredbe gaming kulture i industrije u svijetu.

 • 04
  Listopad
  2019

  Etnografski muzej: Stota obljetnica u znaku zanimljivih izložaba

  Stotu godišnjicu postojanja Etnografski muzej Zagreb obilježava zanimljivim tematskim izložbama uporabnih predmeta koji su se koristili tijekom tih stotinu godina i govore o načinu života kojim se u tom vremenu živjelo.

 • 09
  Rujan
  2019

  Umjetnički paviljon: Magija skulpturalnog pokreta Alexandera Caldera

  Od kraja rujna do početka sljedeće godine u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu održava se izložba Alexandera Caldera, jednog od u svijetu najznačajnijih suvremenih kipara 20. stoljeća.

 • 05
  Rujan
  2019

  Upoznaj svoj grad – Besplatni razgledi grada za Zagrepčane

  Turistička zajednica grada Zagreba daruje svim sugrađanima besplatne razglede grada na hrvatskom jeziku.

 • 04
  Rujan
  2019

  Zagreb Film Festival: Filmovi afirmiranih autora i debitanata

  Zagreb Film Festival u studenome će Zagreb učiniti središtem filmske umjetnosti, nudeći publici odlične filmove afirmiranih autora, a debitantima priliku da učine važan korak u određivanju svojeg mjesta u filmskoj industriji.

 • 02
  Rujan
  2019

  70. obljetnica: Dubrovačke ljetne igre u Zagrebu

  U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba Dubrovačke ljetne igre u povodu 70. obljetnice održavanja dolaze u rujnu u Zagreb, predstavljajući Zagrepčanima i gostima grada najbolje iz svojeg ovogodišnjeg programa.

 • 01
  Rujan
  2019

  U užem izboru za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (SMO/WMO) za 2020. godinu je čak 11 fotografija povezanih s Hrvatskom! Dajte i vi svoj glas do 22. rujna!!

  Više od 1100 fotografija pristiglo je na natječaj za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (SMO/WMO) za 2020. godinu, a ovoga je utorka objavljen uži izbor od 75 fotografija. Među njima čak 11 povezanih s Hrvatskom - ili motivom ili autor(ic)om. Kao ni s jednom drugom zemljom!

 • 31
  Srpanj
  2019

  Otvoren je natječaj za izbor najboljih privatnih iznajmljivača s ciljem promocije kvalitete privatnog smještaja i trendova

  Zajednički je to natječaj Novog lista, Glasa Istre i Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg se odabiru najbolji privatni iznajmljivači s područja cijele Hrvatske.

 • 16
  Srpanj
  2019

  Zagrebačkom velesajmu dodijeljena prestižna nagrada globalnog udruženja sajmova za izniman doprinos razvoju sajamske industrije

  Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI - Global Association of the Exhibition Industry) za izniman doprinos razvoju sajamske industrije. Nagrada je dodijeljena u kategoriji „Industry impact“ za organizaciju stručne međunarodne konferencije pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee“, održane na Zagrebačkom velesajmu u lipnju.

 • 08
  Srpanj
  2019

  Umjetnički projekt Okolo: Kad vas umjetnost iznenadi…

  Postoje mjesta u gradu na kojima vi svjesno pristupate umjetnosti, ali i ona na kojima ona svojim prisustvom iznenađuje vas. Umjetnički projekt Okolo pripada drugima, neočekivanim, a toliko dragocjenim susretima s umjetnošću.

 • 03
  Srpanj
  2019

  Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: Interaktivna večer s Bruceom Dickinsonom

  Zagrebačka publika će potkraj listopada moći uživati u interaktivnoj večeri s Bruceom Dickinsonom, legendarnim frontmenom grupe Iron Maiden, ali i svestranom osobom koja će na zanimljiv način ispričati svoju impresivnu životnu priču.

 • 14
  Lipanj
  2019

  U Zračnoj luci Franjo Tuđman otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara

  U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb sinoć je svečano otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara, poznatog fotografa, avanturista i putopisca.

 • 06
  Lipanj
  2019

  Zagreb Classic 2019.: Vrhunski koncerti pod vedrim nebom

  Odličan glazbeni program i prekrasan ambijent bili bi svaki za sebe dovoljni za užitak u programu Zagreb Classic, a oba u isto vrijeme privlačna su kombinacija zbog koje je travnjak jednog od najljepših gradskih trgova za svaku predstavu prepun oduševljene publike.