Arhiva aktualnosti

 • 04
  Listopad
  2019

  Etnografski muzej: Stota obljetnica u znaku zanimljivih izložaba

  Stotu godišnjicu postojanja Etnografski muzej Zagreb obilježava zanimljivim tematskim izložbama uporabnih predmeta koji su se koristili tijekom tih stotinu godina i govore o načinu života kojim se u tom vremenu živjelo.

 • 09
  Rujan
  2019

  Umjetnički paviljon: Magija skulpturalnog pokreta Alexandera Caldera

  Od kraja rujna do početka sljedeće godine u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu održava se izložba Alexandera Caldera, jednog od u svijetu najznačajnijih suvremenih kipara 20. stoljeća.

 • 05
  Rujan
  2019

  Upoznaj svoj grad – Besplatni razgledi grada za Zagrepčane

  Turistička zajednica grada Zagreba daruje svim sugrađanima besplatne razglede grada na hrvatskom jeziku.

 • 04
  Rujan
  2019

  Zagreb Film Festival: Filmovi afirmiranih autora i debitanata

  Zagreb Film Festival u studenome će Zagreb učiniti središtem filmske umjetnosti, nudeći publici odlične filmove afirmiranih autora, a debitantima priliku da učine važan korak u određivanju svojeg mjesta u filmskoj industriji.

 • 02
  Rujan
  2019

  70. obljetnica: Dubrovačke ljetne igre u Zagrebu

  U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba Dubrovačke ljetne igre u povodu 70. obljetnice održavanja dolaze u rujnu u Zagreb, predstavljajući Zagrepčanima i gostima grada najbolje iz svojeg ovogodišnjeg programa.

 • 01
  Rujan
  2019

  U užem izboru za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (SMO/WMO) za 2020. godinu je čak 11 fotografija povezanih s Hrvatskom! Dajte i vi svoj glas do 22. rujna!!

  Više od 1100 fotografija pristiglo je na natječaj za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (SMO/WMO) za 2020. godinu, a ovoga je utorka objavljen uži izbor od 75 fotografija. Među njima čak 11 povezanih s Hrvatskom - ili motivom ili autor(ic)om. Kao ni s jednom drugom zemljom!

 • 31
  Srpanj
  2019

  Otvoren je natječaj za izbor najboljih privatnih iznajmljivača s ciljem promocije kvalitete privatnog smještaja i trendova

  Zajednički je to natječaj Novog lista, Glasa Istre i Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg se odabiru najbolji privatni iznajmljivači s područja cijele Hrvatske.

 • 16
  Srpanj
  2019

  Zagrebačkom velesajmu dodijeljena prestižna nagrada globalnog udruženja sajmova za izniman doprinos razvoju sajamske industrije

  Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI - Global Association of the Exhibition Industry) za izniman doprinos razvoju sajamske industrije. Nagrada je dodijeljena u kategoriji „Industry impact“ za organizaciju stručne međunarodne konferencije pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee“, održane na Zagrebačkom velesajmu u lipnju.

 • 08
  Srpanj
  2019

  Umjetnički projekt Okolo: Kad vas umjetnost iznenadi…

  Postoje mjesta u gradu na kojima vi svjesno pristupate umjetnosti, ali i ona na kojima ona svojim prisustvom iznenađuje vas. Umjetnički projekt Okolo pripada drugima, neočekivanim, a toliko dragocjenim susretima s umjetnošću.

 • 03
  Srpanj
  2019

  Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: Interaktivna večer s Bruceom Dickinsonom

  Zagrebačka publika će potkraj listopada moći uživati u interaktivnoj večeri s Bruceom Dickinsonom, legendarnim frontmenom grupe Iron Maiden, ali i svestranom osobom koja će na zanimljiv način ispričati svoju impresivnu životnu priču.

 • 14
  Lipanj
  2019

  U Zračnoj luci Franjo Tuđman otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara

  U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb sinoć je svečano otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara, poznatog fotografa, avanturista i putopisca.

 • 06
  Lipanj
  2019

  Zagreb Classic 2019.: Vrhunski koncerti pod vedrim nebom

  Odličan glazbeni program i prekrasan ambijent bili bi svaki za sebe dovoljni za užitak u programu Zagreb Classic, a oba u isto vrijeme privlačna su kombinacija zbog koje je travnjak jednog od najljepših gradskih trgova za svaku predstavu prepun oduševljene publike.

 • 05
  Lipanj
  2019

  Zagreb ljeti, grad kao rijetko koji…

  Sve je tu – ritam grada, nostalgični vremeplov, zanimljivi susreti, stol za dvoje, radost života i vrijeme koje se pamti. Ljeto u Zagrebu. #ZagrebSummerTour

 • 08
  Svibanj
  2019

  Savjeti privatnim iznajmljivačima na području grada Zagreba

  Savjeti privatnim iznajmljivačima na području grada Zagreba s obzirom na kaznena djela prijevara na štetu iznajmljivača i njihovih gostiju na području grada Zagreba