Arhiva aktualnosti

 • 16
  Ožujak
  2020

  Ministarstvo turizma Republike Hrvatske: INFORMACIJE O KORONAVIRUSU VEZANE UZ TURISTIČKI SEKTOR

  Nove upute i mjere Stožera civilne zaštite RH koje sadrže i mjere vezane uz međunarodni promet ljudi (Priopćenje od 14.3.2020.)

 • 07
  Veljača
  2020

  Dobrodošlica proljeću: Festival svjetla Zagreb od 18. do 22. ožujka - ODGOĐENO

  Festival svjetla, koji se u ožujku održava četvrti put, romantičnom igrom svjetla i svjetlosnim instalacijama uz dosadašnje gornjogradske ulice osvaja i nove prostore te najavljuje brojne novosti.

 • 06
  Veljača
  2020

  Zagrebački sajam nautike: Dani kad Zagreb postaje najveća hrvatska marina

  Zagrebački sajam nautike vrijeme je u kojem je Zagreb tradicionalno mjesto susreta nautičara i zaljubljenika u morske aktivnosti s onima koji izrađuju plovila i opremu. I ove godine, 29. put novosti je napretek.

 • 05
  Veljača
  2020

  Umjetnički paviljon: Izložba Zagreb, grad umjetnica

  Prva je ovogodišnja likovna izložba Umjetničkog paviljona Zagreb, grad umjetnica kojom se, uz vrhunski umjetnički doživljaj, odaje počast talentiranim ženama snažnijim od ponekad ograničavajućih društvenih normi.

 • 04
  Veljača
  2020

  15. INmusic festival: Dobra je zabava zajamčena!

  Iako je do održavanja 15. INmusica, najvećeg open air festivala u Hrvatskoj, preostalo još nekoliko mjeseci, popis lipanjskih nastupa svjetski poznatih izvođača sve je dulji i odlična je pozivnica.

 • 17
  Siječanj
  2020

  Advent u Zagrebu i Nova godina iznad očekivanja

  Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu i novogodišnjih događanja zabilježeno je čak 12% više dolazaka i 11% više noćenja.

 • 09
  Siječanj
  2020

  16. ZagrebDox: U prvom planu dokumentarni filmovi i njihovi autori

  Sredinom ožujka Zagreb će biti središte autora dokumentarnog filma iz cijeloga svijeta, a brojna će publika na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma – ZagrebDoxu moći uživati u njihovim najnovijim filmovima.

 • 08
  Siječanj
  2020

  Zagreb Auto Show: Nezaobilazna adresa za ljubitelje automobila

  Zagreb Auto Show će prvih dana travnja biti regionalno središte smotre automobilske industrije, što je potvrđeno i njegovim članstvom u ekskluzivnoj obitelji auto sajmova u svijetu.

 • 07
  Siječanj
  2020

  PLACE2GO: Kamo na put?

  Dinamičnim zagrebačkim turističkim događanjima sredinom ožujka pridružuje se i turistički sajam Place2Go koji će osmi put okupiti predstavnike turističke ponude iz Hrvatske i inozemstva.

 • 07
  Siječanj
  2020

  Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: Ukrajinski klasični balet izvodi baletne jednočinke „Carmen“ i „Šeherezada“

  Uzajamna kemija između zagrebačke publike i Ukrajinskog klasičnog baleta, potvrđena nedavnim uspjehom čak četiri rasprodane izvedbe „Orašara“, nastavlja se novim baletnim predstavama „Carmen“ i „Šeherezada“.

 • 06
  Siječanj
  2020

  Noć muzeja: U znaku velikih muzejskih obljetnica

  Posljednjeg dana siječnja održat će se 15. Noć muzeja koja će tematski biti posvećena velikim obljetnicama hrvatskih muzeja od kojih se većina nalazi upravo u glavnom gradu Zagrebu.

 • 04
  Prosinac
  2019

  Advent u Zagrebu: Čarolija počinje!

  Najbolji europski advent, čiji je ovogodišnji središnji motiv Orašar, a traje sve do 7. siječnja, bogatiji je i sadržajniji nego ikada pa se bez pretjerivanja može reći da je nadmašio i samoga sebe. Blagdanska je čarolija zavladala!

 • 04
  Prosinac
  2019

  Zagreb Be There: Zagreb na njihov način

  Svatko Zagreb doživljava na svoj način i gleda ga svojim očima, ima svoja omiljena mjesta, rituale ili jela. Građani grada to iskustvo stječu sami, a za goste to zagrebačko otkrivanje moguće je putem aplikacije Zagreb Be There.

 • 03
  Prosinac
  2019

  Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: Bečki dječaci 15. veljače u Zagrebu

  Bečki dječaci, jedan od najpoznatijih dječjih zborova na svijetu, održat će sredinom veljače koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na radost brojne publike iz Hrvatske i drugih zemalja.