Arhiva aktualnosti

 • 12
  Veljača
  2021

  Tržnica Dolac: Okusi, mirisi i ritam grada

  Središnja zagrebačka tržnica Dolac u devet je desetljeća postojanja postala institucija i mjesto na kojem se o stanovnicima Zagreba, njihovom životu i navikama može najviše saznati, i bez previše riječi…

 • 03
  Veljača
  2021

  Edukacija za vodiče - interpretatore baštine

  Licencirani ste vodič u gradu Zagrebu i želite nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine metodama i tehnikama koje baštinu pretvaraju u impresivne doživljaje? Želite li ovladati metodama koje pasivnu publiku (posjetitelje, turiste…) pretvaraju u aktivne sudionike? Ako želite u poticajnom ozračju svojih kolega zagrebačkih turističkih vodiča otkrivati inovativne i kreativne načine interakcije s turistima, kao i usvajati vještine interpretacijskog vođenja, pozivamo da se prijavite na: Edukaciju za vodiče - interpretatore baštine

 • 22
  Siječanj
  2021

  Zagreb prvi po čistoći smještaja prema Airbnb-u i Booking.com!

  Prema nedavno provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, Zagreb je na prvom mjestu po ocjenama korisnika najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja Airbnb i Booking.com. Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao „blistavo čist“ i „besprijekorno čist“.

 • 14
  Siječanj
  2021

  Privremena zabrana i ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza RH

  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Odluka se primjenjuje do 31. siječnja 2021. godine.

 • 12
  Siječanj
  2021

  Državne potpore: Komisija odobrila hrvatski program u iznosu od 202 milijuna EUR potpore poduzećima u sektorima turizma i sporta, pogođenima pandemijom koronavirusa

  Europska komisija odobrila je hrvatski program državnih potpora u iznosu od oko 202 milijuna EUR (1,525 milijardi HRK) za potporu poduzećima svih veličina koja djeluju u sportskom i turističkom sektoru(i izravno povezanima kao što su iznajmljivanje smještaja i priprema i usluživanje hrane i pića, a pogođena su pandemijom koronavirusa. Program je odobren na temelju Privremenog okvira za državne potpore.

 • 30
  Prosinac
  2020

  Upute Hrvatskog Crvenog križa kako pomoći pogođenima potresom

  Potaknuti brojnim upitima građana koji žele pomoći stanovništvu pogođenom razornim potresom, Hrvatski Crveni križ donosi načine na koje to mogu učiniti.

 • 07
  Prosinac
  2020

  Pogled izvana: Reprezentativni prostori i vrijedna muzejska građa

  Obilazeći muzeje najčešće zaboravljamo na zanimljivu povijest zgrada u kojima se nalaze i njihovu ulogu u društvenom i političkom životu grada Zagreba.

 • 07
  Prosinac
  2020

  Umjetnička instalacija: Sve je krenulo od Kožarićeva Prizemljenog sunca

  O Sunčevom sustavu možete učiti na mnogo načina, a stanovnici i posjetitelji Zagreba imaju i jedan više, originalan i zanimljiv…

 • 05
  Prosinac
  2020

  Izmjene i dopune Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini.

  Izmjenama se povećava broj uključenih poslodavaca, mijenja način dokazivanja pada prometa, proširuje kategorija prihvatljivih korisnika mjere i uvodi mogućnost povlačenja dodatnih sredstava za fiksne troškove poslodavaca.

 • 20
  Studeni
  2020

  Zagreb ima turističkog informatora godine!

  Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje, gđu Moranu Suton, za turističkog informatora godine u Europi. Na online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje (7th TIC Expert Meeting), kolegica Suton odabrana je među prijavljenim kandidatima te je postala prvi turistički informator iz Hrvatske s ovako vrijednim priznanjem.

 • 11
  Studeni
  2020

  Turizam u "novo" doba – Izazovi i vizije sezone 2021.

  Adria Business Network #12 održat će se 17.11.2020. u 18 sati u Kongresnom centru FORUM Zagreb, Radnička cesta 50, 1. kat.

 • 23
  Listopad
  2020

  Potpora za očuvanje radnih mjesta - listopad-prosinac 2020.

  Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je na sjednici 22.10.2020. godine donijelo odluku o Izmjenama i dopunama Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini.

 • 16
  Listopad
  2020

  Međunarodna zračna luka Zagreb stekla ACI Airport Health Accreditation

  Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa.

 • 30
  Rujan
  2020

  Obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2020. godinu

  30.09.2020. godine u sustavu eVisitor pokrenut je obračun paušala turističke pristojbe za 2020. godinu.