U Zračnoj luci Franjo Tuđman otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara


U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb sinoć je svečano otvorena izložba fotografija „Hrvatska. Puna boja.“ autora Davora Rostuhara, poznatog fotografa, avanturista i putopisca.

Odabranih 26 fotografija prikazuju hrvatske regije i destinacije, njene prirodne ljepote i obalu kroz umjetnički doživljaj autora.

„Iznimno sam ponosna da je nakon Pariza, ova jedinstvena izložba postavljena u našoj Zračnoj luci te da iskazuje dobrodošlicu svim putnicima koji su u Zagreb i Hrvatsku stigli avionom. Izložba „Hrvatska. Puna boja.“ na poseban način prikazuje bogatstvo prirodne i kulturne baštine našeg grada i države, zabilježene kroz objektiv proslavljenog putopisca, avanturiste, fotografa, ali, prije svega, zaljubljenika u svoj Zagreb – gospodina Davora Rostuhara. Naš grad je primarno avio destinacija, stoga je ova izložba izuzetno bitna i u promotivnom smislu, a posebno stoga jer će biti izložena i za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.“, izjavila je direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld.

„Ova je izložba još jedna u nizu aktivnosti kojima putnicima nastojimo pružiti izniman doživljaj putovanja, a ujedno je i sjajan način da putnicima iskažemo dobrodošlicu prilikom slijetanja u Zagreb te im predstavimo brojne prirodne ljepote koje ih očekuju diljem Hrvatske. Zahvalni smo Turističkoj zajednici grada Zagreba što su upravo našu zračnu luku prepoznali kao odlično mjesto za postavljanje ove izložbe i vjerujem da su pred nama još brojni sjajni zajednički projekti kojima ćemo promovirati sve vrijednosti zagrebačke i hrvatske turističke ponude. Naposljetku, naša će nastojanja zasigurno prepoznati naši korisnici, koji su nas nedavno proglasili i najboljom zračnom lukom u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika godišnje“, izjavio je Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Izložba fotografija postavljena je u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. S obzirom na to da zagrebačkom zračnom lukom godišnje putuje gotovo tri i pol milijuna putnika, izložba će svakako biti jedna od najposjećenijih u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj te šire.

14.06.2019

TZ Zagreb

81nagrada i priznanja
6novootvorena hotela u 2018.

2,522,742noćenja u 2018. godini
1,403,727dolazaka u 2018. godini

24.548broj članova TZGZ u 2018. godini