Forum obiteljskog smještaja dijelio nagrade – U Zagrebu najbolji obiteljski i najbolji smještaj u gradu


Na 4. Forumu obiteljskog smještaja dodijeljena su priznanja u akciji Turistički cvijet –Kvaliteta za Hrvatsku u 11 kategorija. Dvije važne nagrade idu i u Zagreb – najboljim smještajem za obitelj proglašeni su Sunčani apartmani iz Zagreba, dok je najboljim smještajem u gradu proglašen apartman Emerald iz Zagreba.

Više od polovine ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj čini obiteljski smještaj. Potvrdio je to 4. Forum obiteljskog smještaja održan na Zagrebačkom velesajmu na kojem je naglašeno kako je taj oblik smještaja odličan primjer kako se kvalitetnom suradnjom javnog sektora i privatnih poduzetnika može postići turizam 365 ili turizam tijekom cijele godine. Pružatelji obiteljskog smještaja prošle su godine ostvarili 35 milijuna noćenja što potvrđuje veliki značaj obiteljskog turizma za ukupno hrvatsko gospodarstvo. Dvije trećine ostvarenih noćenja u Hrvatskoj bilo je u obiteljskom turizmu. U Zagrebu se broj objekata obiteljskog turizma u zadnje četiri godine učetverostručio i danas ih je 2141. Hrvatski obiteljski smještaj krasi i gostoljubivost te autentični turistički doživljaj pri čemu je od neizmjerne važnosti uloga domaćina. Vrijedi stoga istaknuti da su među onima koji su zaslužili priznanja u akciji Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku i dva zagrebačka apartmana. Sunčani apartmani iz Zagreba proglašeni su najboljim smještajem za obitelj, dok je najboljim smještajem u gradu proglašen apartman Emerald.

Mir, udobnost, sigurnost, opuštenost ono je što nagrađene čini drugačijim od drugih. No, svega toga ne bi bilo bez iznimnih gostiju, poručuju nagrađeni koji vjeruju kako je ovo tek prvo priznanje u nizu za njihov rad.

02.03.2018

TZ Zagreb

81nagrada i priznanja
3novootvorena hotela u 2019.

2.656.964noćenja u 2019. godini
1.459.572dolazaka u 2019. godini

27.586broj članova TZGZ u 2019. godini