Dobrodošli na stranice Turističke zajednice grada Zagreba

 • Uvod

  Razvijajući ovu stranicu nastojali smo na pregledan i dostupan način pružiti temeljne podatke o Turističkoj zajednici grada Zagreba koja je osnovana za područje Grada Zagreba kao glavnog grada Republike Hrvatske, a radi ostvarenja i promicanja turističkih znamenitosti i identiteta, podizanja kvalitete turističke ponude, promocije i obavljanja promotivnih aktivnosti u zemlji i inozemstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu Grada.

  Na ovim stranicama možete saznati sve relevantne informacije o Turističkoj zajednici grada Zagreba, informirati se o zakonodavnom okviru, planovima, ostvariti pravo na pristup informacijama, pratiti novosti te ostale aktivnosti.

 • Turistička zajednica grada Zagreba

  Turistička zajednica grada Zagreba osnovana je 29. travnja 1992. godine temeljem Zakona o turističkim zajednicama, a slijedom Turističkog saveza Zagreba, koji je osnovan 17. kolovoza 1953. godine.

  Godine 1967. Turistički savez Zagreba postao je članom Mediteran-kongresa, a 1969. godine Udruženja kongresnih gradova Europe (E.F.C.T.) čime je otvoren novi segment turističkog razvoja Zagreba - segment kongresnog turizma.

Aktualnosti

 • 20
  February
  2020

  5. regionalni Forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb

  HGK – Komora Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, pozivaju Vas na 5. regionalni Forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb koji će se održati 2. ožujka 2020. u 10.00 sati, u HGK – Komori Zagreb , Draškovićeva 45.

 • 17
  February
  2020

  Tjedan odmora vrijedan

  Tijekom ožujka počinje velika nacionalna kampanja kojom će se pozvati domaće goste da krenu na put i iskoriste pogodnosti koje im nudi Tjedan odmora vrijedan.

 • 07
  February
  2020

  Dobrodošlica proljeću: Festival svjetla Zagreb od 18. do 22. ožujka

  Festival svjetla, koji se u ožujku održava četvrti put, romantičnom igrom svjetla i svjetlosnim instalacijama uz dosadašnje gornjogradske ulice osvaja i nove prostore te najavljuje brojne novosti.

 • 06
  February
  2020

  Zagrebački sajam nautike: Dani kad Zagreb postaje najveća hrvatska marina

  Zagrebački sajam nautike vrijeme je u kojem je Zagreb tradicionalno mjesto susreta nautičara i zaljubljenika u morske aktivnosti s onima koji izrađuju plovila i opremu. I ove godine, 29. put novosti je napretek.

 • 05
  February
  2020

  Umjetnički paviljon: Izložba Zagreb, grad umjetnica

  Prva je ovogodišnja likovna izložba Umjetničkog paviljona Zagreb, grad umjetnica kojom se, uz vrhunski umjetnički doživljaj, odaje počast talentiranim ženama snažnijim od ponekad ograničavajućih društvenih normi.

 • 04
  February
  2020

  15. INmusic festival: Dobra je zabava zajamčena!

  Iako je do održavanja 15. INmusica, najvećeg open air festivala u Hrvatskoj, preostalo još nekoliko mjeseci, popis lipanjskih nastupa svjetski poznatih izvođača sve je dulji i odlična je pozivnica.

 • Pogledajte arhivu aktualnosti

  TZ Zagreb

  81nagrada i priznanja
  3novootvorena hotela u 2019.

  2.656.964noćenja u 2019. godini
  1.459.572dolazaka u 2019. godini

  27.586broj članova TZGZ u 2019. godini