Arhiva aktualnosti

 • 15
  Lipanj
  2015

  Još jedan sjajan svibanj u Zagrebu!

  Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u svibnju bilježi 10% više dolazaka i noćenja, nego u svibnju 2014. godine. Registrirano je ukupno 104.915 dolazaka te 174.782 noćenja, a najbrojniji su bili gosti iz: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Italije.

 • 03
  Lipanj
  2015

  Kongresna ponuda - I dalje rast na ICCA-inoj ljestvici!

  Zagreb se u 2014. godini na svjetskoj ljestvici kongresnih gradova popeo za sedam mjesta, a u samo nekoliko godina učinio je pomak za više od stotinu mjesta.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Najbolja mobilna aplikacija u Hrvatskoj

  Zagreb Be There, koju je sredinom prošle godine lansirala Turistička zajednica grada Zagreba, a osmislile agencije Bruketa&Žinić OM i Brlog, najbolja je mobilna aplikacija u Hrvatskoj 2014. godine.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Biciklom za čistiji grad

  U konkurenciji četrdesetak gradova i tim Zagreba će sudjelovati u gradskom biciklističkom natjecanju The European Cycling Challenge 2015. i tako pridonijeti smanjenju emisije C02 te poticanju većeg broja ljudi na kretanje gradom biciklom.

 • 08
  Svibanj
  2015

  TZ grada Zagreba - Nove internetske stranice

  Kako bi olakšala pristup informacijama, TZ grada Zagreba kreirala je nove internetske stranice, koristeći u izradi najnovije razvojne tehnologije, a na njima ćete pronaći i niz novih zanimljivih, korisnih, ali i zabavnih sadržaja namijenjenih mladim turistima, kojih je sve više u Zagrebu.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Festival Francuske u Hrvatskoj

  Od svibnja do rujna u 22 grada u Hrvatskoj održava se Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, u okviru kojega će se organizirati više od 150 događanja i kroz razne kulturne, umjetničke i društvene sadržaje publici pružiti mogućnost da upoznaju Francusku u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Zagrebački vremeplov

  Od konca travnja sve do početka listopada u Zagrebu će se i ove godine intenzivno živjeti na trgovima i ulicama, gdje će se odvijati razne manifestacije u sklopu već tradicionalnog projekta Zagrebački vremeplov koji nas u srcu grada vodi u bogatu prošlost i običaje.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Zagreb for You

  Pronađite besplatan primjerak turističkih novina „Zagreb for You” u nekom od turističkih informativnih centara u gradu, jer u njima ćete naći pregršt zanimljivih informacija i crtica o Zagrebu, korisnih savjeta i preporuka, a novi broj izlazi već početkom svibnja.

 • 06
  Ožujak
  2015

  Kulinarske radionice za turiste s invaliditetom

  Svakog vikenda u Centru Ključić u Novoj vesi Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja organizira besplatne kulinarske radionice za turiste prilagođene osobama s posebnim potrebama.

 • 06
  Ožujak
  2015

  Zagreb ponovo na Top 10

  Nakon prošlogodišnjeg izbora za drugu najbolju destinaciju, glasači portala European Best Destination ponovo su uvrstili Zagreb među deset najboljih destinacija i u 2015. godini.

 • 06
  Ožujak
  2015

  Place2go vas ponovo vodi na odmor

  Ako volite putovati, dođite na međunarodni sajam turizma Place2go, gdje će se od 13. do 15. ožujka u Boćarskom domu predstaviti mnoge destinacije iz raznih dijelova svijeta, a očekuju vas i bogate nagrade s putovanjima u europske i daleke zemlje

 • 06
  Ožujak
  2015

  Prvi glasovni vodič VoiceGuide Zagreb

  U nizu turističkih aplikacija što se pružaju korisnicima mobilnih uređaja, u obilazak grada sada možete krenuti pomoću prvog glasovnog vodiča VoiceGuide Zagreb. Tu novu aplikaciju u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Institutom za turizam razvili su stručnjaci tvrtke EXE.cutor, a predstavlja inovativno rješenje u korištenju GPS tehnologije namijenjeno individualnim posjetiteljima i u cijelosti je proizvod domaće pameti.

 • 06
  Ožujak
  2015

  Natječaj za dječje vrtiće i osnovne škole Zagreba

  Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), temeljem Programa rada i financijskog plana za 2015. godinu i projekta VOLIM ZAGREB, 6. veljače 2015. godine raspisuje...

 • 05
  Ožujak
  2015

  Esplanade Zagreb Hotel U vrhu svjetskog hotelijerstva

  Hotel Esplanade Zagreb dobitnik je dvaju prestižnih priznanja World Luxury Hotel Awards – za najbolji gradski hotel i najbolji povijesni luksuzni hotel. Tom visokom nagradom, koja predstavlja vrhunac dostignuća za luksuzne hotele u svijetu i smatra se sinonimom Oscara u hotelijerskoj industriji, zagrebački hotel se okitio već četvrti put.