Arhiva aktualnosti

 • 16
  Srpanj
  2015

  Slopey otvara vrata osobama s invaliditetom

  S jednostavnim, živopisnim i prijenosnim kosinama Slopey, osmišljenim u prvoj turističkoj agenciji specijaliziranoj za osobe s invaliditetom TravAbled, osobama s invaliditetom omogućava se ulazak u dosad nedostupne ugostiteljske objekte s jednom ili dvije stepenice.

 • 15
  Srpanj
  2015

  I ove godine nagrada Zagrebu

  Zagreb je u Hong Kongu na 29. međunarodnom sajmu ITE & MICE osvojio nagradu u kategoriji Most Cultural Spirit Journey, potvrdivši time status inovativne i atraktivne destinacije na tom tržištu.

 • 13
  Srpanj
  2015

  Botanički vrt dobitnik certifikata izvrsnosti za 2015.

  Vodeći svjetski portal za putovanja TripAdvisor dodijelio je Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu certifikat izvrsnosti za 2015. godinu, koji turisti ocjenjuju jednom od zanimljivijih zagrebačkih znamenitosti.

 • 09
  Srpanj
  2015

  Europska nagrada aplikaciji „Zagreb Be There”

  Na prvom europskom festivalu turističke promocije Tourism&Strategy u Parizu hrvatska mobilna aplikacija za turiste „Zagreb Be There” osvojila je nagradu kao najbolja u kategoriji digitalnih medija.

 • 07
  Srpanj
  2015

  Izravno iz Toronta za Zagreb

  Na novoj izravnoj zračnoj liniji između Toronta i Zagreba, na kojoj je započela s letovima kanadsko-grčka aviokompanija SkyGreece Airlines, putnici će se prevoziti jedanput tjedno sve do sredine listopada.

 • 17
  Lipanj
  2015

  TripAdvisor - Segway City Tour Zagreb u Kući slavnih

  Svjetski putni portal TripAdvisor ovih je dana usluzi Segway City Tour Zagreb dodijelio dodatno priznanje, uvrstivši je u svoju Kuću slavnih.

 • 15
  Lipanj
  2015

  Još jedan sjajan svibanj u Zagrebu!

  Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u svibnju bilježi 10% više dolazaka i noćenja, nego u svibnju 2014. godine. Registrirano je ukupno 104.915 dolazaka te 174.782 noćenja, a najbrojniji su bili gosti iz: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Italije.

 • 03
  Lipanj
  2015

  Kongresna ponuda - I dalje rast na ICCA-inoj ljestvici!

  Zagreb se u 2014. godini na svjetskoj ljestvici kongresnih gradova popeo za sedam mjesta, a u samo nekoliko godina učinio je pomak za više od stotinu mjesta.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Najbolja mobilna aplikacija u Hrvatskoj

  Zagreb Be There, koju je sredinom prošle godine lansirala Turistička zajednica grada Zagreba, a osmislile agencije Bruketa&Žinić OM i Brlog, najbolja je mobilna aplikacija u Hrvatskoj 2014. godine.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Biciklom za čistiji grad

  U konkurenciji četrdesetak gradova i tim Zagreba će sudjelovati u gradskom biciklističkom natjecanju The European Cycling Challenge 2015. i tako pridonijeti smanjenju emisije C02 te poticanju većeg broja ljudi na kretanje gradom biciklom.

 • 08
  Svibanj
  2015

  TZ grada Zagreba - Nove internetske stranice

  Kako bi olakšala pristup informacijama, TZ grada Zagreba kreirala je nove internetske stranice, koristeći u izradi najnovije razvojne tehnologije, a na njima ćete pronaći i niz novih zanimljivih, korisnih, ali i zabavnih sadržaja namijenjenih mladim turistima, kojih je sve više u Zagrebu.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Festival Francuske u Hrvatskoj

  Od svibnja do rujna u 22 grada u Hrvatskoj održava se Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, u okviru kojega će se organizirati više od 150 događanja i kroz razne kulturne, umjetničke i društvene sadržaje publici pružiti mogućnost da upoznaju Francusku u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Zagrebački vremeplov

  Od konca travnja sve do početka listopada u Zagrebu će se i ove godine intenzivno živjeti na trgovima i ulicama, gdje će se odvijati razne manifestacije u sklopu već tradicionalnog projekta Zagrebački vremeplov koji nas u srcu grada vodi u bogatu prošlost i običaje.

 • 08
  Svibanj
  2015

  Zagreb for You

  Pronađite besplatan primjerak turističkih novina „Zagreb for You” u nekom od turističkih informativnih centara u gradu, jer u njima ćete naći pregršt zanimljivih informacija i crtica o Zagrebu, korisnih savjeta i preporuka, a novi broj izlazi već početkom svibnja.