Arhiva aktualnosti

 • 04
  Ožujak
  2016

  Zagreb i Rijeka - Domaćini Europskih sveučilišnih igara

  Pokretanjem dva prigodna sata na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i ispred Gradske knjižnice Rijeka započelo je službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara, a one će se u ta dva grada održati od 12. do 26. srpnja.

 • 12
  Siječanj
  2016

  Novi rekord - Prvi milijunti gost

  U prosincu prošle godine Zagreb je dobio i svog prvog milijuntog gosta, a to je turistkinja Clare Morrison iz Velike Britanije koja je zajedno sa sestrom došla na Advent u Zagrebu.

 • 08
  Siječanj
  2016

  Zagreb - Najbolja božićna destinacija u Europi

  U oštroj konkurenciji dvadeset europskih gradova glasači portala European Best Destinations izabrali su Zagreb za najbolju božićnu destinaciju u Europi.

 • 06
  Prosinac
  2015

  Počelo je - Dođite na Advent u Zagrebu!

  Priuštite si Advent u Zagrebu i budite sudionici zagrebačke zimske bajke, koju je nezavisni portal European Best Destinations uvrstio na popis najpoželjnijih božićnih manifestacija u Europi.

 • 10
  Studeni
  2015

  European Best Destinations - Zagreb u izboru za najbolje božićne destinacije u Europi

  Otkrijte zašto je Zagreb u izboru najboljih europskih odredišta za božićne blagdane portala European Best Destinations, koje glasovanjem putem društvenih mreža biraju turisti.

 • 08
  Studeni
  2015

  Dani hrvatskog turizma - Aplikacija Zagreb Be There inovacija godine

  Na Danima hrvatskog turizma, održanim sredinom listopada u Poreču, Turističkoj zajednici grada Zagreba dodijeljena je nagrada inovacije godine za mobilnu aplikaciju Zagreb Be There.

 • 06
  Studeni
  2015

  Uz popust na letovima - Turkish Airlines vas vodi na Advent u Zagrebu

  Zrakoplovna kompanija Turkish Airlines službeni je prijevoznik u vrijeme Adventa u Zagrebu tijekom kojega daje do 20 posto popusta na cijenu karata na svojim letovima te vam pruža mogućnost da otkrijete zašto je u predbožićno vrijeme Zagreb doista poseban.

 • 02
  Listopad
  2015

  Tajne Griča - U konkurenciji za The Luxury Travel Guide Award 2016.

  Popularna interaktivna inscenirana noćna tura „Tajne Griča” početkom rujna nominirana je za The Luxury Travel Guide Award 2016. u kategoriji Holiday & Tour Specialist, a nominacije za ovu prestižnu svjetsku nagradu prikupljaju se od turista i eksperata iz turističke industrije

 • 02
  Listopad
  2015

  Panturist - Redovne autobusne linije između Zagreba i sjevernotalijanskih gradova

  U listopadu Panturist uvodi redovnu autobusnu liniju između Zagreba i gradova u sjevernoj Italiji, kojom se u cijelosti pokrivaju potrebe poslovnih putnika kao i turističkih putovanja i pružiti mogućnost za dolazak još više talijanskih gostiju u Zagreb.

 • 04
  Kolovoz
  2015

  Pogodnosti za korejske turiste - Karticom iz Koreje plaća se i u Hrvatskoj

  Na prodajnim mjestima s logom Diners Cluba turisti iz Koreje od sada račune u Hrvatskoj mogu plaćati i karticom vodećeg korejskog brenda BC Global Card, a pri kupnji proizvoda i usluga ostvarit će deset posto popusta.

 • 16
  Srpanj
  2015

  Slopey otvara vrata osobama s invaliditetom

  S jednostavnim, živopisnim i prijenosnim kosinama Slopey, osmišljenim u prvoj turističkoj agenciji specijaliziranoj za osobe s invaliditetom TravAbled, osobama s invaliditetom omogućava se ulazak u dosad nedostupne ugostiteljske objekte s jednom ili dvije stepenice.

 • 15
  Srpanj
  2015

  I ove godine nagrada Zagrebu

  Zagreb je u Hong Kongu na 29. međunarodnom sajmu ITE & MICE osvojio nagradu u kategoriji Most Cultural Spirit Journey, potvrdivši time status inovativne i atraktivne destinacije na tom tržištu.

 • 13
  Srpanj
  2015

  Botanički vrt dobitnik certifikata izvrsnosti za 2015.

  Vodeći svjetski portal za putovanja TripAdvisor dodijelio je Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu certifikat izvrsnosti za 2015. godinu, koji turisti ocjenjuju jednom od zanimljivijih zagrebačkih znamenitosti.

 • 09
  Srpanj
  2015

  Europska nagrada aplikaciji „Zagreb Be There”

  Na prvom europskom festivalu turističke promocije Tourism&Strategy u Parizu hrvatska mobilna aplikacija za turiste „Zagreb Be There” osvojila je nagradu kao najbolja u kategoriji digitalnih medija.