Arhiva aktualnosti

 • 01
  Srpanj
  2016

  Air Transat - Izravna zračna linija između Zagreba i Toronta

  Početkom lipnja kanadska zrakoplovna kompanija Air Transat izravnom zračnom linijom povezala je Toronto sa Zagrebom, u kojemu se bilježi sve više turista iz te zemlje.

 • 25
  Svibanj
  2016

  eVisitor dostupan i putem eGrađani

  Od dana 18.05.2016. moguća je prijava u sustav eVisitor putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS-a) u sklopu projekta e-Građani.

 • 12
  Svibanj
  2016

  Ljetni red letenja - Nove linije Croatia Airlinesa

  U ovogodišnjem ljetnom redu letenja zrakoplovi Croatia Airlinesa prevozit će putnike na četiri nove međunarodne linije i izravnim letovima povezivati Zagreb s Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom.

 • 12
  Svibanj
  2016

  Potpore Hrvatske turističke zajednice

  Hrvatska turistička zajednica će i u 2016. godini dodjeljivati bespovratna sredstva putem programa potpora s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranje prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini, te obogaćivanja ponude u pred i posezoni.

 • 01
  Travanj
  2016

  Zagreb Auto Show - Više od 350 izlagača iz svijeta automobilske industrije

  Na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 10. travnja održat će se Zagreb Auto Show, kojim se nakon nekoliko godina pauze ta sajamska manifestacija vraća u velikom stilu na scenu međunarodnih izložbi automobilske industrije, a na njoj će se predstaviti više od 350 izlagača.

 • 04
  Ožujak
  2016

  5. Place2go - Najveći sajam turizma u Hrvatskoj

  Od 18. do 20. ožujka u Boćarskom domu održat će se 5. Međunarodni sajam turizma Place2go, gdje vas očekuju predstavnici mnogih destinacija iz raznih dijelova svijeta s bogatom ponudom, a imate li sreće možete osvojiti i neku lijepu nagradu.

 • 04
  Ožujak
  2016

  Hi-Europe's Dream City Award 2016. - Zagreb u izboru najbolje destinacije za kineske turiste

  U izboru najbolje destinacije za kineske turiste među trideset kandidiranih europskih gradova je i Zagreb, a natjecanje se provodi elektronskim glasovanjem i otvoreno je do 20. ožujka.

 • 04
  Ožujak
  2016

  4. Pink Day - Međunarodni festival ružičastih vina

  U sklopu festivalske manifestacije Pink Day, koja će se održati 19. ožujka u Muzeju Mimara, i ove godine ružičasta će vina i pjenušce predstaviti najbolji vinari iz Hrvatske i inozemstva, a svoje proizvode prezentirat će i proizvođači vrhunskih maslinovih ulja.

 • 04
  Ožujak
  2016

  Zagreb i Rijeka - Domaćini Europskih sveučilišnih igara

  Pokretanjem dva prigodna sata na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i ispred Gradske knjižnice Rijeka započelo je službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara, a one će se u ta dva grada održati od 12. do 26. srpnja.

 • 12
  Siječanj
  2016

  Novi rekord - Prvi milijunti gost

  U prosincu prošle godine Zagreb je dobio i svog prvog milijuntog gosta, a to je turistkinja Clare Morrison iz Velike Britanije koja je zajedno sa sestrom došla na Advent u Zagrebu.

 • 08
  Siječanj
  2016

  Zagreb - Najbolja božićna destinacija u Europi

  U oštroj konkurenciji dvadeset europskih gradova glasači portala European Best Destinations izabrali su Zagreb za najbolju božićnu destinaciju u Europi.

 • 06
  Prosinac
  2015

  Počelo je - Dođite na Advent u Zagrebu!

  Priuštite si Advent u Zagrebu i budite sudionici zagrebačke zimske bajke, koju je nezavisni portal European Best Destinations uvrstio na popis najpoželjnijih božićnih manifestacija u Europi.

 • 10
  Studeni
  2015

  European Best Destinations - Zagreb u izboru za najbolje božićne destinacije u Europi

  Otkrijte zašto je Zagreb u izboru najboljih europskih odredišta za božićne blagdane portala European Best Destinations, koje glasovanjem putem društvenih mreža biraju turisti.

 • 08
  Studeni
  2015

  Dani hrvatskog turizma - Aplikacija Zagreb Be There inovacija godine

  Na Danima hrvatskog turizma, održanim sredinom listopada u Poreču, Turističkoj zajednici grada Zagreba dodijeljena je nagrada inovacije godine za mobilnu aplikaciju Zagreb Be There.