Michelin u Zagrebu: Noel – prvi zagrebački restoran s prestižnom zvjezdicom!


Restoran Noel prvi je zagrebački restoran koji je dobio prestižnu Michelinovu zvjezdicu, što je veliko priznanje za to kultno mjesto, ali i gastronomsku scenu Zagreba i Hrvatske. Čestitamo!

Dodjeljivanje Michelinove zvjezdice restoranu Noel taj je prestižni vodič argumentirao kreativnom, uzbudljivom i izvrsnom kuhinjom, kvalitetnim sastojcima, prepoznatljivim okusima, visokim i kontinuiranim standardom kuhinje te odličnom vinskom kartom. Michelin preporučuje restoran i zbog njegovog modernog i ugodnog interijera.

Na zagrebačkoj se gastronomskoj sceni restoran Noel, prvi zagrebački restoran koji je dobitnik prestižne Michelinove zvjezdice, predstavio 2016. godine s prepoznatljivim potpisom dvojice vrhunskih stručnjaka – chefa Gorana Kočiša i sommeliera Ivana Juga. Otvorenjem Noela taj je kreativni dvojac potvrdio viziju sofisticirane fine dine ponude zaokružene izborom vrhunskih hrvatskih, francuskih i talijanskih vina te suvremenim i ugodnim interijerom, što prepoznaju brojni gosti, a sada je i okrunjeno Michelinovom zvjezdicom.

Uz restoran Noel, prvi je put Michelinovu zvjezdicu dobio i lovranski restoran Draga di Lovrana, dok su restorani Pelegrini iz Šibenika, 360º iz Dubrovnika i Monte iz Rovinja zadržali svoje zvjezdice. Također, na Michelinovom popisu s oznakom Bib Gourmand sada je ukupno osam restorana, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, dok oznaku Michelin Plate ove godine nosi ukupno 51 hrvatski restoran.

Turistička zajednica grada Zagreba čestita vlasnicima i osoblju restorana Noel, ali i svim dobitnicima iz Hrvatske te izražava zadovoljstvo što se Zagreb dokazao kao mjesto prestižne gourmet destinacije i uvrstio se na popis gradova čija je gastro ponuda potvrđena uglednim Michelinovim zvjezdicama.

Više o Michelinovoj zvjezdici restoranu Noel pogledajte na https://goo.gl/mneknQ.

 

28.02.2019

TZ Zagreb

78nagrada i priznanja
6novootvorena hotela u 2018.

2,522,742noćenja u 2018. godini
1,403,727dolazaka u 2018. godini

24.548broj članova TZGZ u 2018. godini